Toimintasuunnitelma

Rasti-Jyryn toimintasuunnitelma 2021

Vuonna 2021 Jyryn suunnistuksen uudesta alusta on kulunut 50 vuotta ja Rasti-Jyryn syntymisestä 30 vuotta. Ensimmäisen kerran suunnistus alkoi Jyryssä jo 75 vuotta sitten. Pääosin juhlimme vuotta suunnistamalla ja järjestämällä paljon tapahtumia. Syksyn päättäjäisiä voimme viettää tavanomaista juhlavammin?

Rasti-Jyry toimii edelleen Helsingin Jyryn suunnistusjaostona. Tavoitteenamme on edistää monipuolisesti suunnistusta Helsingin seudulla ja kannustaa ihmisiä liikkumaan metsissä ja kaupunkialueilla. Rasti-Jyry on kunto- ja kilpasuunnistusseura. Kehitämme jatkuvasti nuoriso-toimintaamme. Metsä- ja kaupunkisuunnistuksen lisäksi harrastamme talvisin hiihtosuunnistusta ja kesäisin pyöräsuunnistusta. Tarkkuus-suunnistuksissa ja rogainingissa olemme myös mukana.

Osallistumme Jukolan ja Venlojen viestiin kesäkuussa Rovaniemellä mahdollisimman monella joukkueella. SM-kisat, FIN5 ja Kainuun rastiviikot, kansalliset ja aluekisat ovat ohjelmassamme.

Kilpailuohjelmaamme kuuluu Akilles-Jyry-Sisu-cup, jonka 8 osakilpailun järjestämisestä osaltamme vastaamme. Kansallisiin kilpailuihin osallistumisen aikuisjäsenemme maksavat valtaosin itse suoraan järjestäjille Irman kautta. Tuemme jäsenten osallistumista muutamaan seuran valitsemaan kilpailuun. Nuorten ja viestien osallistumismaksut kustannamme yhteisistä varoista. Seura maksaa osanotot H21 ja D21 E ja A- sarjojen kilpailuihin sekä kaikkien sarjojen Suomen ja alueen mestaruuskilpailuihin. Matkakustannukset H/D21 SM-kisoihin korvaamme, mutta muuten matkat jäävät osallistujien kustannettavaksi. Jyryläiset voivat osallistua maksutta Alue-, Kortteli- ja Espoorasteille.

Nuorten osallistumista kilpailuihin tuemme henkisesti, taloudellisesti ja auttamalla kuljetuksissa. Keväällä järjestetämme kolmeiltaisen suunnistuskoulun aikuisille.

Lasten ja nuorten toimintaa kehittää ohjausryhmä, jota laajennamme ja järjestämme ryhmän jäsenille koulutusta sekä toiminnalle taloudellista tukea. Huhtikuusta lokakuuhun pyörivät nuorten harjoitukset joka maanantai, kesätaukoa lukuun ottamatta. Järjestämme nuorille viikonloppuleirin 15.-16.5. Uutelassa. Seura maksaa nuorille jäsenilleen kilpailujen osanottomaksut ja kilpailulisenssit. Järjestämme edistyneimmille nuorille mahdollisuuden osallistua pääkaupunkiseudun sarjasuunnistuksiin ja alueen oravakisoihin sekä muihin kilpailuihin. Kouluyhteistyötä harrastamme Pihlajiston, Pihlajamäen, Pukinmäen ja Viikinmäen koulujen kanssa sekä tarpeen mukaan muuallakin. Nuorisoyhdyshenkilönämme toimii Jenni Castrén.

Järjestämme Stadiviestin, -sprintin ja Helsinki City O:n (HCO) huhtikuun 9.-11. päivä yhdessä Liikupin kanssa Helsingin keskusta-alueella. Toukokuun 29. päivä järjestämme aluemestaruuskilpailut keskimatkoilla Siuntiossa. Korkeasaari-sprintti on ohjelmassa lokakuussa. Muita järjestettäviä tapahtumia ovat Loppiaisrogaining omatoimisuunnistuksena, Rakentajarastit ja AJS-cupin osakilpailut. Kaikessa tulospalvelussa pyrimme jatkossa käyttämään Navisport-ohjelmaa. Vain vaativissa kisoissa turvaudumme ulkopuoliseen tukeen.

Ajantasaiset kartat ovat kuntorastiemme ja kilpailujen järjestämisen tärkeä pohja. Karttojen valmistuksessa ja päivityksessä olemme hyvässä tilanteessa. Helsingin keskeisimmiltä alueilta teemme tai teetämme hyviä sprinttikarttoja. Valmistamme uuden suunnitelman karttojen tekemisestä ja niiden käytöstä tuleville vuosille. Karttojen päivitykseen pyrimme löytämään innostuneita suunnistajiamme. Heidän koulutuksensa luonnollisesti kustannamme ja tarjoamme välineet karttatyöhön. Hyödynnämme Suunnistusliiton karttarekisterin mahdollisuuksia yhteiskäyttöisen karttapankkimme luomisessa. Karttavastaavanamme toimii Juhani Nippala.

Aluerastit ovat toimintamme selkäranka. Viikoittaiset tapahtumat tuovat säännöllisyyttä toimintaamme sekä järjestelyihin että suunnistamiseen. Rastit järjestetään keskiviikkoisin yhdessä Pihkaniskojen ja Keimolan Kaiun kanssa huhtikuun alusta lokakuun alkuun. Jyry järjestää 13 tapahtumaa. Järjestämme yhdellä aluerastilla rogaining tyyppisen harjoituksen, toisella yhteislähdöt sekä joillakin teemasuunnistuksia. Kuntorastivastaavana toimii ??, apunaan Aino Leppänen, Pentti Nykänen, Juhani Kytöjoki, Juhani Nippala, Jarmo Paikkala ja Jorma Helin.

Talvikaudella järjestetään lisäksi yhdessä Pihkaniskojen ja Espoon Akilleksen kanssa korttelirastit sunnuntaisin. Jyryn järjestämiä niistä on viisi. Tarpeen ja voimien mukaan olemme mukana yritysten ja yhteisöjen liikuntatilaisuuksissa. Ohjaamme innokkaimpia ratamestareitamme ratamestarikouluun ja maksamme kulut. Juhani Kytöjoki huoltaa Moborastimme Eläintarha-Alppila ja Pihlajamäki-Pikkukoski alueilla. Markkinoimme niitä mm. alueen kouluille.

Seuran sisäisiä tapahtumia ovat kilpailut, retket ja leirit. Osallistumme Tiomilaan, jos sellainen järjestetään. Seura maksaa osallistumismaksun ja telttamajoituksen. Jyryn mestaruuskilpailut pidetään Karskogissa omana erillisenä tapahtumanaan toukokuussa ja Lauri Tapola toimii ratamestarina. Lisäksi järjestämme Rekon tasoitusmailin seurahenkeä kohottavana tapahtumana. Jyryn hiihtokilpailu Keimolassa helmikuussa kuuluu myös ohjelmaan. Seuraottelut Akillesta ja Sisua vastaan käydään joukkue-, yö- ja hiihtosuunnistuksessa. Syyskuun 25.–26. päivä menemme Viron Suunto Gamesiin Kolgakylään lähelle Tallinnaa. Kauden päättäjäisleiriä vietämme lokakuussa.

Jäsentiedotus hoidetaan sähköpostitse kuukausikirjeillä ja viikkotiedotteilla, joista Jorma vastaa. Facebook-ryhmää ja nettisivuja käytämme myös tiedottamiseen. Nettivastaavanamme toimii Anita Laaksonen. Rasti-Jyryn FB-ryhmää pyrimme hyödyntämään mm. kimppakyytien organisoinnissa. Suunnistuskouluista tiedotetaan esitteellä sekä pääkaupunkiseudun lehdissä. Järjestämme yhden illan nettisivujen ylläpitokoulutuksen talven aikana.

Suunnistusjaoston toimikunnan muodostavat: Jorma Helin, Timo Herranen, Unto Kanerva, Juhani Kytöjoki, Aino Leppänen, Tuomas Maisala, Pentti Nykänen, Taina Nyman ja Lauri Tapola. Jaoston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille.

Taloutemme perustuu kokonaan talkootyönä järjestämiimme alue- ja korttelirasteihin ja kilpailuihin. Tuotto ja aikaisempien vuosien ylijäämä sijoitetaan ensisijaisesti laadukkaiden karttojen valmistamiseen, suunnistusosallistumisen tukemiseen ja nuorten toiminnan kehittämiseen. Talousvastaavana toimii Unto Kanerva.

Comments are closed.