Toimintasuunnitelma 2024

Rasti-Jyry toimii Helsingin Jyryn suunnistusjaostona. Tavoitteenamme on edistää monipuolisesti suunnistusta Helsingin seudulla ja kannustaa ihmisiä liikkumaan metsissä ja kaupunkialueilla. Rasti-Jyry on kunto- ja kilpasuunnistusseura. Erityisesti haluamme tukea vireätä nuorisotoimintaamme. Metsä- ja kaupunkisuunnistuksen lisäksi harrastamme talvisin hiihtosuunnistusta ja kesäisin pyöräsuunnistusta. Tarkkuussuunnistuksissa ja Rogainingissa olemme myös mukana. Suunnittelemme valmennustoiminnan aloittamista ja kehittämistä.

Osallistumme Jukolan ja Venlojen viestiin kesäkuussa Kauhavalla mahdollisimman monella joukkueella. SM-kisat, FIN5 ja Kainuun rastiviikot, kansalliset ja aluekisat ovat ohjelmassamme. Kilpailuohjelmaamme kuuluu Akilles-Jyry-Sisu-cup, jonka 8 osakilpailun järjestämisestä osaltamme vastaamme. Kansallisiin kilpailuihin osallistumisen aikuisjäsenemme maksavat valtaosin itse suoraan järjestäjille Irman kautta. Tuemme jäsenten osallistumista muutamaan seuran valitsemaan kilpailuun. Nuorten ja viestien osallistumismaksut kustannamme yhteisistä varoista. Seura maksaa osanotot kaikkien sarjojen Suomen ja alueen mestaruuskilpailuihin. Matkakustannukset jäävät osallistujien kustannettavaksi. Jyryläiset voivat osallistua maksutta Alue-, Kortteli- ja Espoorasteille sekä osaan Stadin ja Espoon Sprintticupin tapahtumista.

Nuorten osallistumista kilpailuihin tuemme henkisesti, taloudellisesti ja auttamalla kuljetuksissa. Keväällä järjestämme 3-iltaisen suunnistuskoulun aikuisille aluerasteihin liitettynä.

Lasten ja nuorten toiminnan kehittäminen on keskeinen tavoitteemme. Nuorten ohjausryhmää laajennamme ja järjestämme ryhmän jäsenille koulutusta sekä toiminnalle taloudellista tukea. Huhtikuusta lokakuuhun pyörivät nuorten harjoitukset joka maanantai, kesätaukoa lukuun ottamatta. Järjestämme nuorille viikonloppuleirin syyskuussa Östersundomissa. Seura maksaa nuorille jäsenilleen kilpailujen osanottomaksut ja kilpailulisenssit. Järjestämme edistyneimmille nuorille mahdollisuuden osallistua Leimausleirille Pajulahteen, Lähicupiin, Kompassikisoihin sekä muihin kilpailuihin. Teemme nuorten viestiyhteistyöstä sopimuksen Rastihaukkojen kanssa. Kouluyhteistyötä harrastamme Pihlajiston, Malmin, Pukinmäenkaaren ja Viikinmäen koulujen kanssa sekä tarpeen mukaan muuallakin. Nuorisoyhdyshenkilönämme toimii Jenni Castrén apunaan Kaija Rantoja.

Järjestämme Stadisprintin ja Helsinki City O:n (HCO) huhtikuun 6.-7. päivä yhdessä Liikupin kanssa. Muita järjestettäviä tapahtumia ovat Loppiaisrogaining, Rakentajarastit ja seuracupin (AJS) osakilpailut.

Ajantasaiset kartat ovat kuntorastiemme ja kilpailujen järjestämisen tärkeä pohja. Karttojen valmistuksessa ja päivityksessä olemme hyvässä tilanteessa. Helsingin keskeisimmiltä alueilta teemme tai teetämme hyviä sprinttikarttoja. Siuntiosta tulee yksi uusi maastokartta. Karttojen päivitykseen pyrimme löytämään innostuneita suunnistajiamme, joille annamme koulutusta ja ocad-ohjelman käyttöoikeuden. Pidämme mahdollisesti kartoitustyöpajan. Laadimme usean vuoden kartoitussuunnitelman. Karttavastaavanamme toimii Juhani Nippala.

Aluerastit ovat toimintamme selkäranka. Viikoittaiset tapahtumat tuovat säännöllisyyttä toimintaamme sekä järjestelyihin että suunnistamiseen. Rastit järjestämme keskiviikkoisin yhdessä Pihkaniskojen ja Keimolan Kaiun kanssa huhtikuun alusta lokakuun alkuun. Jyry järjestää 13 tapahtumaa. Pyrimme löytämään uusia ratamestareita ja annamme heille, mutta myös kokeneille ratamestareille, koulutusta mm. Condesin käyttöön. Kuntorastivastaavana toimii Jarmo Paikkala apunaan Aino Leppänen, Pentti Nykänen, Juhani Kytöjoki, Juhani Nippala ja Jorma Helin.

Talvikaudella järjestämme lisäksi yhdessä Pihkaniskojen ja Espoon Akilleksen kanssa korttelirastit sunnuntaisin. Jyryn järjestämiä niistä on viisi. Olemme mukana järjestämässä Stadin sprintticupia keväällä ja syksyllä. Meille järjestelyitä tulee 3+3 tapahtumaa.Tarpeen ja voimien mukaan olemme mukana yritysten ja yhteisöjen liikuntatilaisuuksissa.

Ohjaamme innokkaimpia ratamestareitamme ratamestarikouluun ja maksamme kulut. Juhani Kytöjoki huoltaa Moborastimme Eläintarha-Alppila ja Pihlajamäki-Pikkukoski -alueilla. Markkinoimme niitä mm. alueen kouluille.

Yhteishenkeä lisääviä seuran sisäisiä tapahtumia ovat kilpailut, retket, ulkomaan matkat ja leirit. Osallistumme Tiomilaan, jos siihen löytyy kiinnostusta. Seura maksaa osallistumismaksun ja telttamajoituksen. Jyryn hiihtokilpailu Keimolassa helmikuussa kuuluu myös ohjelmaan. Seuraottelut Akillesta ja Sisua vastaan käydään joukkue-, yö- ja hiihtosuunnistuksessa. Syyskuussa menemme Viron Suunnistusliiton kilpailuun. Kauden päättäjäisiä vietämme lokakuussa.

Jäsentiedotuksen hoidamme sähköpostitse kuukausikirjeillä ja viikkotiedotteilla, joista Jorma Helin vastaa. Facebook-ryhmää, viestipalvelu X (Ismo Lahtinen), Instagramia (Maisa Gustafsson) ja nettisivuja käytämme myös tiedottamiseen. Nettivastaavanamme toimii Anita Laaksonen. Rasti-Jyryn FB-ryhmää pyrimme hyödyntämään mm. kimppakyytien organisoinnissa. Järjestämme yhden illan some-tiedotuskoulutuksen talven aikana.

Suunnistusjaoston toimikunnan muodostavat: Jorma Helin, Jani Lehmuskoski, Mervi Luurila, Juhani Kytöjoki, Aino Leppänen, Tuomas Maisala, Juhani Nippala, Pentti Nykänen, Taina Nyman ja Lauri Tapola. Jaoston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille. Järjestämme kaikille avoimen Rasti-Jyryn kehittämisseminaarin alkuvuoden aikana seitsemän vuoden tauon jälkeen. Historiamme kokoaminen ja kirjoitus jatkuu koko vuoden.

Taloutemme perustuu kokonaan talkootyönä järjestämiimme kuntorasteihin ja kilpailuihin. Tuotto ja aikaisempien vuosien ylijäämä sijoitetaan ensisijaisesti laadukkaiden karttojen valmistamiseen, suunnistusosallistumisen tukemiseen ja nuorten toiminnan kehittämiseen. Talousvastaavana toimii Mervi Luurila.

Comments are closed.