Toiminta ja ilmoittautuminen

Järjestämme huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa useimmiten maanantaisin suunnistusta lapsille, nuorille ja perheille. HIPPO-suunnistuskouluumme kuuluu perhesuunnistusta ja junnuryhmän harjoituksia. Hippo-suunnistuskoulun mahdollistaa Uudenmaan Osuuspankki. Rasti-Jyryn nuorille jäsenille on tarjolla tapahtumia läpi vuoden.

Perhesuunnistuksen ohjelma löytyy harjoituskalenterista. Ilmoittautumisia toivotaan ennen kauden alkua (viimeistään huhtikuun/elokuun alussa), mutta perhesuunnistuksiin pääsee mukaan myös kesken kauden. Harjoituksiin on erillinen tapahtumakohtainen etukäteisilmoittautuminen, josta tarkempaa tietoa sähköpostilla kauden toimintaan ilmoittautuneille. Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN perhe- ja junnusuunnistukseen 2024 tapahtuu alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Myös jo aiemmin jäsenenä olleet nuoret ilmoittautuvat seuraavalle kaudelle saman lomakkeen kautta (jotta saamme tiedon, kenen lisenssit seura maksaa). Jos olet uusi osallistuja, luethan alta lisätietoa toiminnastamme ennen lomakkeen täyttöä.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Antamaasi sähköpostiosoitteeseen saat jatkossa perhesuunnistajien tiedotteita ja Rasti-Jyryn jäsenille tulee myös jäsentiedotteita sähköpostilla. Jos haluat pois listalta, voit ilmoittaa siitä vastaamalla johonkin saamaasi viestiin.

PERHESUUNNISTUS

Mitä perhesuunnistus on?

Perhesuunnistus on perheen yhteinen harrastus. Se sopii kaikenikäisille lapsille huoltajan kanssa. Aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvita, perhesuunnituksissa suunnistusta opettelevat lapset ja aikuiset yhdessä. Perhesuunnistuksen on tarkoitus tuottaa harrastajilleen iloista mieltä ulkoillen Helsingin alueella. Voit osallistua tapahtumiin silloin kun sinulle sopii, mutta muista ilmoittautua etukäteen.

Miten pääsemme mukaan?

Ilmoittaudu perhesuunnistajaksi vuosittain nettilomakkeella. Tiedoiksi tarvitaan osallistuvan lapsen nimi, syntymäpäivä ja yhteystiedot sekä huoltajan nimi ja sähköposti. Vain lapsista tarvitsee täyttää lomake. Seuran jäsenyydestä ja vakuutuksesta sekä kuvausluvasta kysytään samalla lomakkeella. Lisätietoa seuran jäsenyydestä alempana.

Miten toimimme suunnistuksissa?

Ilmoittaudu ohjaajalle ennen harjoituksen alkua ja myös ennen kotiinlähtöä. Yhteinen aloitus klo 18.00. Harjoitus koostuu eri osioista tietyllä teemalla/tietyillä teemoilla. Joskus voi olla pidempi suunnistus, joskus vähän lyhyempi. Lisäksi liikumme yhdessä ja harjoittelemme muutenkin suunnistuksessa tarvittavia taitoja. Kysy rohkeasti apua ohjaajiltamme. Pyrimme yhteiseen lopetukseen klo 19.15. Jotta harjoitus onnistuu suunnitellusti, olethan ajallaan paikalla. Aikuiset saavat mielellään osallistua leikkeihin ja perheen pienimmät tarvitsevat varmasti aikuisen tukea sekä suunnistuksessa että muissa harjoituksissa. 

Mitä perhesuunnistus maksaa?

Perhesuunnistuksiin osallistuminen on ilmaista, mutta suosittelemme lapsen liittymistä seuraan. Kilpailuihin (esim. Kompassi-tapahtumien kilpasarjoihin osallistuville) nuorille seura maksaa lisenssin, joka sisältää myös vakuutuksen, jos sellaisen haluaa. Muutoin osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Seuran jäseneksi liittyneet ovat myös tervetulleita mukaan harjoituskisoihin ja muihin nuorten tapahtumiin saattajan kanssa. Huomaathan, että seura maksaa lisenssejä/vakuutuksia muutaman kerran kauden aikana.

JUNNURYHMÄ

Mitä junnuryhmän toiminta sisältää?

Perhesuunnistusten yhteydessä toimii junnuryhmä n. 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka ovat jo aiemmin opetelleet suunnistusta ja uskaltavat kiertää helppoja ratoja ilman aikuista. Junnuryhmäläisiä opastetaan tarkemmin suunnistuksen saloihin. Heitä kannustetaan osallistumaan harjoituskilpailuihin ja Kompassi-tapahtumiin, joissa pääsee uudenlaisiin maastoihin. 7-12-vuotiaat saavat näin mahdollisuuksia suunnistaa myös rasti- tai tukireittiradalla ja vanhemmille löytyy lisää haasteita. Kiinnostuksensa mukaan ryhmäläiset voivat myös osallistua muihin suunnistustapahtumiin ja kilpailuihin. 15-17-vuotiaat harjoittelevat joskus nuorempien kanssa samaan aikaan, joskus omatoimisesti kuntorasteilla ja joskus erikseen heille sovituissa harjoituksissa. Vanhimmat nuoret saavat halutessaan olla mukana auttamassa nuorempien harjoituksissa.

Milloin junnuryhmä kokoontuu?

Omat harjoituksemme alkavat klo 18.00 ja loppuvat noin klo 19.15.

Miten ilmoittaudun?

Täytä vuosittain ilmoittautumislomake netissä. Maksa seuran jäsenmaksu. Jäseneksi liittyminen on pakollista junnuryhmäläiselle. Jos aiot kilpailla, rekisteröidy Suomisport -palveluun ja ilmoita sportti-id Jennille (jenni.castren(at)gmail.com), jos et ole tätä tehnyt aiemmin. Huolehdithan, että vakuutusturvasi on riittävä. Suunnistuslisenssiin saa halutessaan vakuutuksen.

Tarvitseeko vanhemman olla mukana?

Vanhemman rooli suunnistusharrastuksessa on tärkeä, jotta lapsi/nuori pääsee kulkemaan vaihteleviin paikkoihin. Tietysti mahdollisuuksien mukaan yritämme järjestää junnuryhmäläisille kimppakyytejä. Vanhemmat voivat osallistua perhesuunnistuksiin junnuryhmän harjoitusten aikana. He ovat myös muuten erityisen tervetulleita mukaan seuran toimintaan ja saavat mielellään toimia apuohjaajina harjoituksissamme!

LAPSEN LIITTYMINEN SEURAN JÄSENEKSI

Perhesuunnistuksiin voi osallistua liittymättä seuraan, mutta suosittelemme lapsen jäsenyyttä Rasti-Jyryssä. Junnuryhmäläisille seuran jäsenyys on pakollinen.

Ilmoita jäseneksi liittymisestä ilmoittautumislomakkeessa netissä. Maksa lapsen jäsenmaksu Rasti-Jyryn tilille FI6112203000279113. Vuonna 2024 jäsenmaksu on 12 € vuonna 2009 syntyneille ja nuoremmille ja sitä vanhemmille 25 €. Jos lapsi aikoo osallistua kilpailuihin ja tarvitsee lisenssin, rekisteröidy myös Suomisport-palveluun (alaikäisen huoltaja rekisteröityy omilla tiedoillaan ja lisää sitten lapsesta tarvittavat tiedot). Tämän jälkeen ilmoita lapsen sportti-id Jennille (jenni.castren(at)gmail.com). Jos maksat jäsenmaksun jollekin muulle Helsingin Jyryn jaostolle, niin suunnistuslisenssin saaminen edellyttää erillisen 10 € toimintamaksun maksamista Rasti-Jyryn tilille.

Seura maksaa kootusti kilpailevien nuorten lisenssit vakuutuksineen, kilpailumaksut sekä kirjaa jäsenet Suunnistusliiton Irma-palveluun. Huomaathan, että lisenssit maksetaan muutaman kerran vuoden aikana. Seuran jäsenet pääsevät ilmaiseksi keskiviikkoisin Aluerasteille, tiistaisin Espoo-rasteille, talvikaudella sunnuntaisin Korttelirasteille sekä joihinkin Sprintticup-tapahtumiin. Jäsentiedotteita lähetetään sähköpostitse.

Jos olet jo ilmoittautunut kuluvalle kaudelle perhesuunnistukseen ja haluaisit myöhemmin vuoden aikana liittyä jäseneksi, täytä siinä tapauksessa ilmoittautumislomake uudelleen. Näin voit myös toimia, jos yhteystietosi muuttuvat toimintakauden aikana.

VARUSTEET

Säänmukaiset ulkoiluasu ja ulkokengät riittävät hyvin perhesuunnistuksiin. Junnuryhmäläisille voi kysyä lainaksi Emittejä ja kompasseja.  Myös suunnistuspaitoja ja -housuja (koot 130-160cm) löytyy lainaksi rajallinen määrä. Jos metsäsuunnistusta haluaa harrastaa enemmän, kannattaa siinä vaiheessa harkita suunnistuskenkien hankintaa.

VALOKUVAT

Otamme suunnistusten yhteydessä valokuvia, joita voimme julkaista nettisivuillamme. Jos et halua, että lapsesi esiintyy kuvissa, ilmoitathan asiasta ilmoittautumislomakkeessa ja vielä tarvittaessa perhesuunnistuksen ohjaajille.

Comments are closed.