Tavoitteet ja arvot


Tavoitteet

Rasti-Jyry järjestää suunnistusta ja suunnistukseen liittyvää toimintaa lajista kiinnostuneille. Seuran toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön.

Rasti-Jyry haluaa olla vetovoimainen, yhteistyökykyinen ja uutta suunnistuskulttuuria kehittävä toimija.

Toimintaympäristö

Rasti-Jyry toimii nopeasti kaupungistuvalla Helsingin seudulla, jossa rakentaminen ja väestönkasvu uhkaavat perinteisiä suunnistusmaastoja. Rakennettu ympäristö voi toisaalta olla myös hyvä suunnistusympäristönä.

Liikunta ulkoilmassa ja monien lajien harrastaminen ovat aikamme ilmiöitä. Suunnistukselle avautuu uusia mahdolisuuksia, kun kiinnostus lajin tarjoamiin liikuntamahdollisuuksiin kasvaa.

Arvot

  1. Jokainen on tärkeä
    Arvostamme ja kannustamme jokaista lajista kiinnostunutta olipa lähtökohtana kilpailemiseen, kuntoiluun, luontoharrastukseen tai yhtesöllisyyteen liittyvä motiivi. Rasti-Jyryssä kilpasuunnistajat, elämyssuunnistajat, suunnistavat perheet sekä vasta-alkajat ovat tasa-arvoisia.
  2. Arvostamme luontoa, erityisesti kaupungissa.
    Luontoympäristön hyvinvointivaikutukset on tieteellisestikin todettu. Koska kaupunkimetsät ovat asukkaille korvaamattomia, niistä tulee huolehtia ja niiden muuttamista rakennetuiksi alueiksi tulee tarkkaan harkita.
  3. Kumppanuudella saamme parempia tapahtumia.
    Suunnistuskulttuurin yhdistämät toimijat muodostavat verkoston, jossa yhteistyö tarjoa mahdollisuuden korkeatasoisten tapahtumien järjestämiseen. Arvostamme kumppaneitamme ja pyrimme siihen, että vastavuoroisuuteen perustuva kumppanuussuhde tuottaa osapuolille kasvavaa hyötyä.

Comments are closed.