Stadin tuplasprintti ja Helsinki City-O 2023

Kaupunkisuunnistuksen superviikonloppu Helsingin Kalliossa ja Sörnäisissä

Luvassa urbaania keskustaa ja tunnettuja maamerkkejä

Helsinki City-O viikonloppu valtaa Helsingin Sörnäisten ja Kallion kaupunginosien kadut ja puistot. Kallion ja Sörnäisten sykkeessä kaupunki on hyvin monimuotoista, ja erilaista kaupunkikuvaa on tarjolla laidasta laitaan. Katri Valan puiston todella hyvät korkeuserot, Kallion alueen kivitalot, erilaiset puistot, muurit ja portaat takaavat sen, että luvassa on haasteellista suunnistusta sekä taidollisesti että fyysisesti.

Kilpailujen kartat ovat uusilla sprinttikarttanormeilla tehdyt laadukkaat tuotteet, jotka on modernisoitu nykyaikaan Antti Vainion vanhan kartan pohjalta. Viimeiset kartan viilaukset tehdään tapahtumaviikolla, joten kilpailijoilla on ajantasainen kartta suorituksen aikana.

Karttojen mittakaava on selkeä 1:3000 tai 1:4000 sekä HCO:ssa 1:5000.

Kisakeskus

Kisakeskus sijaitsee Helsingin kuvataidelukiossa Torkkelinmäellä, Torkkelinkatu 6.

Huom! Kilpailukeskuksen lähettyvillä ei ole juuri parkkipaikkoja, mutta se on erinomaisesti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä tai kävellen. Rautatientorilta ja Kampin bussiterminaalista pääsee bussilla, metrolla ja raitiovaunulla mainiosti perille. Helsingin päärautatieasemalta on noin 2 kilometrin kävelymatka kisakeskukseen. Ja Sörnäisten metroasemalta noin 500 m kävelymatka kisapaikalle.

Löydä perille

Jos tulet omalla autolla, parkkipaikkoja löytyy lähistöltä ainakin näistä pysäköintihalleista:

P-Kaupungintalo, Ensi Linja 2
Finnpark P-Torkkeli, Helsinginkatu 10-12
Kauppakeskus REDI

Superviikonlopun valokuvia löydät täältä

Löytötavarat
Löytötavaroita voi kysellä kilpailun aikana kisatoimiston Info-pisteestä. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä Helsinki City-O tapahtuman järjestäjiltä sähköpostilla info@helsinkicityo.fi.

2 kuukautta tapahtuman jälkeen jäljelle jääneet löytötavarat, kuten avaimet, lompakot ja muut arvoesineet (ei vaatteet) toimitetaan Helsingin poliisilaitokselle, jossa niitä säilytetään 3kk. Lisätietoja poliisin nettisivuilta.

Stadisprintin 8.4. löytötavaroita alla, käykäähän hakemassa omanne!

Stadisprintti tuplana la 8.4. klo 10 ja 13.30

Stadisprintti tulee olemaan Suomen yksi kautta aikojen “urbaanein” kisa, sillä nyt ollaan taas hyvin ytimessä. Aivan Sörnäisten metroaseman naapurissa käytävä kisa on monipuolinen, sillä nousuja löytyy ja portaat pitävät huolen, että happoa saattaa jalkoihin tulla. Pääosin kengän alla on kovaa alustaa, mutta pieniä puistoja löytyy myös ratojen varrelta. Ikoniset yliopistot, koulut ja muut julkiset rakennukset tuovat kompleksisia reitinvalintoja ja katujen seassa olevat muurit ja aidat antavat väriä suunnistustehtäviin.

Kuntosuunnistajat ovat myös tervetulleita sprinttaamaan keväiseen Helsinkiin.

Yhteistulokset

Aamupäivän Lähtölistat ja Tulokset

Iltapäivän Lähtölistat ja Tulokset

Muut tärkeät kisalinkit:

Kuntosuunnistajille lisäksi:

Helsinki City-O su 9.4. klo 10

Helsinki City-O tulee näyttämään Helsingin hienoimpia paikkoja keväisessä luonnossa. Kallion kirkko, Kaupunginteatteri, Linnanmäki sekä Olympiastadion ja monta muuta suomalaisille tuttua paikkaa löytyy kartalta. Lisäksi pienet puistot, Kallion kivitalokaupunginosa ja keskustan omanlainen sykkeensä tuo tapahtumaan todellista särmää. Luvassa on hienoja paikkoja, haastavaa suunnistusta ja hyvää fiilistä. Yhteislähtö klo 10, matkat 5 km, 10 km ja 15 km.

HCOn tulokset

Tärkeät linkit:

Makupaloja vanhoista kartoista:

Tunnelmia aikaisemmista tapahtumista:

Yhteistyössä Liikup ja Rasti-Jyry

Comments are closed.