Stadisprintti Viikinmäki 6.4. kelitilanne ja paikalle saapuminen

Valvojan viime hetken terveiset: Kelitilanne tuo haastetta kilpailuun niin kisaajille kuin järjestäjille. Ratamestari on ohjeissa ja omassa kuvauksessaan hyvin kuvannut ratoja, mutta korostan vielä: Varovaisuutta ja pitoa kengänpohjissa tarvitaan. Lisäksi erikoisesti iltapäivän kilpailussa muutamat reitinvalinnat saattavat johtaa luonnonrinteisiin, jolloin reitinvalinnat kannatta tehdä keliolosuhteet ja oma taito huomioiden. Lisävarovaisuutta myös teiden ylityksiin tarvitaan, ja huomioikaa, että liukkaus saattaa tuottaa ongelmia myös muulle liikenteelle.

Olosuhteista ja saapumisesta kisapaikalle: Nastat alla on hyvä turvatakuu, sillä pehmeän lumen alla voi olla jäätä. Arktiset olot kannattaa ottaa harvinaisena elämyksenä. Kiipeily maastossa kannattaa rajoittaa minimiin – ainakin vanhempien.

Paikalle saapuminen kannattaa miettiä etukäteen. Suuren osallistujamäärän vuoksi alueen pysäköintitilat eivät riitä. Lisäksi Viikinmäessä on aluepysäköintikielto, joten vain merkityille paikoille saa pysäköidä. Muualta tulee herkästi maksulappuja. Bussilinjat 71 ja 506 pysähtyvät aivan kisakeskuksena toimivan koulun vieressä. Busseja menee 15 minuutin välein. Pikaratikan (nro 15) pysäkiltä on 800 metriä kisakeskukseen. Kaukopysäköintiä voi harrastaa Viikissä ja Vanhankaupunginkoskella, joista tulee matkaa vähän yli kilometrin.

HSL Reittiopas palvelee julkisten kulkuvälineiden reittien haussa. Jos HSL appi ei ole käytössä, apua lippujen ostoon löytyy: Lippujen myynti- ja palvelupisteet.

Valvojan sanoin: Suunnistus on raikasta ulkoilmaliikuntaa. Tervetuloa mukaan!

Kisasivuille

Comments are closed.