Stadin Sprintticup

Stadin Sprintticup jatkaa sprintticupin tossunjäljiltä


Helsingin Suunnistajat, Rasti-Jyry ja suunnistuselämyksiä tuottava Get Sports Done jatkavat entisen Sprintticupin jalanjälkiä ja järjestävät suositut tapahtumat yhdessä tästä keväästä alkaen. Tapahtumasarjan uusi nimi on Stadin Sprintticup. Ensimmäinen tapahtuma on keskiviikkona 19.1. ja seuraavat viikoittain 23.3. asti.

Sprintissä suunnistus on tuotu kaupungin kaduille ja pihoille. Haasteena on löytää lyhyin reitti rastille ja toteuttaa se täydessä vauhdissa. Tutussakin ympäristössä vauhti lisää vaikeutta, kun päätöksiä parhaan reitin valinnasta ja käännöksiä pitää tehdä nopeaan tahtiin.

Rakennukset, aidat, muurit, pensaat ja muut kielletyt kohteet muodostavat sokkelon, jossa suunnistajan on ensin hahmotettava kartalta nopein sallittu reitti ja sitten toteutettava se sujuvasti juoksuvauhdissa. Kilpailuissa sprintin ihanneaika on noin 15min, kuntosuunnistustapahtumissa jokainen kulkee omaan tahtiinsa eikä ajanotto ole pakollista.

Kevään 2022 tapahtumat:

19.1. Puu-Käpylä, GSD, lue lisää ja ilmoittaudu
26.1. Alppila, Rasti-Jyry, lue lisää ja ilmoittaudu, tulokset
2.2. Arabianranta, GSD, lue lisää ja ilmoittaudu
9.2. Kalasatama, HS, lue lisää ja ilmoittaudu
16.2. Vallila, Rasti-Jyry, lue lisää ja ilmoittaudu, tulokset
23.2. Kumpula, GSD, lue lisää ja ilmoittaudu
2.3. Pikku Huopalahti, Rasti-Jyry, lue lisää ja ilmoittaudu, tulokset
9.3. Jätkäsaari, HS, lue lisää ja ilmoittaudu
16.3. Tulossa pian…, HS, lue lisää ja ilmoittaudu
23.3. Kannelmäki, HS, lue lisää ja ilmoittaudu

Yleiset ohjeet:

  • Stadin Sprintticupin tapahtumat ovat kaikille avoimia kuntosprinttejä, lisenssiä tai seuran jäsenyyttä ei vaadita.
  • Lähdöt klo 17:30 – 19:00, maali sulkeutuu 20:00.
  • Osallistumismaksu 10 euroa. Alle 19-vuotiaille 5 euroa. Ilmoittautumiset ennakkoon netissä. HS:n ja GSD:n tapahtumissa ei ole käteismaksua, vain liikuntasetelit käyvät paikan päällä. Rasti-Jyryn tapahtumissa voi maksaa myös käteisellä, suositeltavaa on maksaa Rastilipussa ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä.
  • Radat täysvaikeat A n. 3,5 km (miehillä 15 min) ja B n. 3 km (naisilla 15 min) sekä C keskivaikea n. 2,5 km.
  • Suosittelemme saapumista julkisilla tai pyörällä. Autolla saapuvat vastaavat itse sopivan pysäköinnin löytämisestä.
  • Varaa mukaan jonkinlainen valaisin, vaikka kadut ovatkin pääosin valaistuja. Heijastinliivi on erittäin kannatettava lisävaruste.
  • Talviolosuhteissa nastarit on hyvä kenkävalinta.
  • Noudata kartan kiellettyjä alueita. Sprintissä kielletyille alueille ei saa mennä eikä niitä saa ylittää, vaikka pääsisikin. Noudattamalla sääntöjä varmistat, että saamme käyttää maastoa jatkossakin. Maastossa on myös valvontaa.
  • Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. Muista, että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija. Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta. Noudata kaupunkilaisjärkeä.
  • Tapahtumapaikalla ja jonon ruuhkautuessa suosittelemme pitämään huolta turväleistä ja tarvittaessa käyttämään kasvomaskia.

ETHÄN TULE PAIKALLE SAIRAANA ETKÄ OIREISENA!

Tervetuloa mukaan Stadin Sprintticupiin!

Comments are closed.