Stadin Sprintticup

Kevätkaudella 2024 Stadin sprintticup jatkuu joka keskiviikko järjestäjinä Rasti-Jyry ja Helsingin suunnistajat.

Kevätkauden 2024 tapahtumat

21.2. Karhupuisto-Kallio (Rasti-Jyry) Tulokset

Stadin Sprintticup Karhupuistossa Kalliossa tarjoaa isojen kivitalojen symmetriaa, geometrista optimointia kolmiulotteisessa Kalliossa, korttelien ja puistojen monenlaisia valoja ja varjoja. Kilpailukeskus on Kallion sydämessä Karhupuistossa kirjaston ja pelastuslaitoksen välissä. Ratikalla pääsee, eikä metrollakaan jää kauaksi, parkkipaikkoja niukalti.


28.2. Kisahalli, Etu-Töölö (Rasti-Jyry) Tulokset

Tapahtumakeskus on viime syksyiseen tapaan lämpimissä sisätiloissa Töölön kisahallin aulassa, jossa on käytettävissä mm. wc:t ja kahvio. Radat suuntautuvat tällä kertaa Kisikseltä etelään ja tarjolla on maukas yhdistelmä kaupunki- ja puistosprinttiä Töölönlahdella ja sen lähiympäristössä. Alusta on kaikkea mahdollista, joten jalkinevalinta kannattaa tehdä sen mukaan. Liikenne alueella on osittain vilkasta ja katujen ylitykset tehdään kiireestä huolimatta liikennevaloja ja suojateitä noudattaen sekä muut kadulla kulkijat huomioiden. Mannerheimintien katutöiden takia kadun ylitys ei ole mahdollista normaaleista kohdista, vaan liikenteen erityisjärjestelyt tuovat oman lisänsä ratoihin. Kartan mittakaava on kaikilla radoilla 1:3000.

6.3. Kannelmäki (HS)

13.3. Meri-Rastila, Merilahden peruskoulu (HS)

20.3. Jätkäsaari, Jätkäsaaren peruskoulu (HS)

27.3. Malmi, Perho Liiketalousopisto, Malmin kampus (HS)

Mikä on kaupunkisprintti?

Kaupunkisuunnistuksessa eli kaupunkisprintissä suunnistus tuodaan kaupungin kaduille, puistoihin ja pihoille. Rakennukset, aidat, muurit, pensaat ja muut kulkemista estävät tai hidastavat kohteet muodostavat sokkelon, jossa suunnistaja toimii. Haasteena on löytää lyhyin ja ennen kaikkea nopein reitti rastille ja toteuttaa suunnitelma täydessä vauhdissa. Kaupunkiympäristössä vauhti lisää vaikeutta, kun päätöksiä reitistä ja käännöksiä pitää tehdä nopeaan tahtiin. Kilpailuissa sprintin ihanneaika on noin 15 minuuttia, kuntosuunnistustapahtumissa jokainen kulkee omaan tahtiinsa, eikä ajanotto ole pakollista.

Yleiset ohjeet:

 • Stadin sprintticupin tapahtumat ovat kaikille avoimia kuntosprinttejä, lisenssiä tai seuran jäsenyyttä ei vaadita.
 • Lähdöt klo 17:30 – 19:00, maali sulkeutuu 20:00.
 • Radat täysvaikeat A n. 3,5 km (miehillä 15 min) ja B n. 3 km (naisilla 15 min) sekä C keskivaikea n. 2,5 km.
 • Osallistumismaksu 12 euroa, alle 19-vuotiaille 5 euroa.
 • GSD:n ja HS:n tapahtumiin ilmoittautumiset ennakkoon netissä. HS:n ja GSD:n tapahtumissa ei ole käteismaksua, mutta liikuntasetelit käyvät paikan päällä.
 • Rasti-Jyryn tapahtumissa on suositeltavaa ilmoittautua ja maksaa osallistumismaksu ennakkoon Rastilipussa. Rastilipun tapahtumiin on lisätty eri maksukategoriat, siellä voivat nyt ilmoittautua ja maksaa kaikenikäiset suunnistajat. Käteinen käy paikan päällä myös, samoin MobilePay ja osa liikuntaseteleistä.
 • Suosittelemme saapumista julkisilla tai pyörällä. Autolla saapuvat vastaavat itse sopivan pysäköinnin löytämisestä.
 • Varaa mukaan jonkinlainen valaisin, vaikka kadut ovatkin pääosin valaistuja. Heijastinliivi on erittäin kannatettava lisävaruste. Talviolosuhteissa nastarit on hyvä kenkävalinta.
 • Noudata kartan kiellettyjä alueita. Sprintissä kielletyille alueille ei saa mennä eikä niitä saa ylittää, vaikka pääsisikin. Noudattamalla sääntöjä varmistat, että saamme käyttää maastoa jatkossakin.
 • Maastossa voi olla myös valvontaa.
 • Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. Muista, että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija.
 • Noudata tieliikennelakia. Noudata tarpeellista varovaisuutta. Noudata kaupunkilaisjärkeä.

Tervetuloa mukaan kaupunkisprintteihin Stadin sprintticupiin!

Vanhat tapahtumat arkisto

Comments are closed.