Mobo-kiintorastit

Mobo-Kiintorastit on tarkoitettu omatoimiseen suunnistukseen älypuhelimeen ladattavan ilmaisen sovelluksen avulla. MOBO-kiintorastisovellus tuo käyttöösi kartan, kompassin, rastit ja leimauslaitteen. Ohjelman voit ladata sovelluskaupasta. Voit käydä mobo-rasteilla joko sovelluksen avulla tai ladata kartat alla olevista linkeistä ja lähteä suunnistamaan myös ilman mobiilisovellusta. 

Rasti-Jyry ylläpitää kahta rastistoa Helsingissä. Olympiastadion on maailman ykkönen yli 12000 leimauskierroksella ja Pihlajamäessäkin on käyty yli 1500 kertaa. Kaikkiaan maailmassa on tällä hetkellä 400 rastistoa 18 eri maassa.

Rastit sopivat aloittelijoille ja omatoimisille harjoittelijoille yksin tai porukassa. Leimaaminen tapahtuu kännykällä joko QR-koodista tai NFC-tarrasta. Rastit voi kiertää vapaassa järjestyksessä ja milloin vain. Voit vaikka harjoitella yösuunnistusta mobo-rasteilla.

mobo-pihl

 

Mobo-sovellus on ladattavissa kootusti kaikille laitteille: mobo.osport.ee/app

 

 

 

 

 

Toimi näin: 

  1. Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi. Laitteessasi pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android). 
  2. Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi.
  3. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille (keltainen).
  4. Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta ”Leimaa”-painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle
  5. Ajan ja leimaukset voit tarkistaa http://mobo.osport.ee/ sivulta ja verrata niitä muihin aikoihin.
  6. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä. 

Ratojen kuvaukset ja tulostettavat kartat

Olympiastadion

Olympiastadionin Mobo-rastit ovat Eläintarha-Alppila-sprinttikartalla. Radan pituus on noin 3,5 km ja rasteja radalla on 14. Radan lähtöpaikka on Eläintarhan urheilukentän eteläisen sisäänkäynnin vieressä.

Stadionin radan rastirakenteille on vuosien kuluessa tehty  poikkeuksellisen paljon ilkivaltaa, nytkin rastilta 3 puuttuu rastin kiinnitystankoa ja siinä oleva leimauslaatta, rastilta 8 on revitty leimaustiedot sisältävä muovipinta irti ja hävitetty. Uudet laatat on tilattu ja laitetaan paikalleen kun saapuvat.

Pihlajamäki

Pihlajamäen rata on Pikkukosken kartalla Rastit ovat Vantaajoen molemmin puolin asutuksen keskellä sijaitsevissa metsäsaarekkeissa ulottuen Koskelan linnoitusalueelta Viikinmäen kautta Pihlajistoon ja Pihlajamäkeen. Radan pituus on noin 6 km ja rasteja on viisitoista. Radan lähtöpaikka on Nuorisopuisto Pihliksen pohjoisnurkalla.

Pihliksen radan reitinvalintoja haittaa jonkin verran alueen erilaiset katutyöt, pahimpana ehkä Vantaanjoen ylittävän sillan rakennustöiden sulkemat ulkoilutiet, mutta kaikille rasteille kyllä pääsee leimaamaan.

Comments are closed.