Leimausleiri 2023

Rasti-Jyry Leimausleirillä 2023 Tampereella

Rasti-Jyryn nuoret osallistuivat tänäkin vuonna Leimausleirille, joka järjestettiin Tampereen Pyrinnön toimesta Tampereella. Seitsemän nuoren ja kuuden huoltajan ryhmällä asuimme keskellä kaupunkia ja liikuimme harjoituksiin useimmiten ratikalla, jolla pääsimme kätevästi hotellilta myös leirikeskukseen Sammon keskuslukioon. Leirillä tuli paljon tietenkin suunnistettua ja liikuttua myös jalkaisin, vähän bussilla ja jopa Nysselläkin ajelimme joihinkin harjoituksiin. Leiripassilla pääsimme liikkumaan kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla kätevästi ympäri kaupunkia.

Leiriviikko sisälsi sprinttisuunnistusta puistoissa, yliopiston alueella ja Lapinniemessä sekä metsäsuunnistusta Kaupissa, Pirunvuorella sekä Ylöjärven Puuvuorella. Avajaiset ja leiriviesti järjestettiin Kaupin pesäpallostadionilla, Ada ja Siiri kantoivat yhdessä Rasti-Jyryn viiriä avajaisten kulkueessa.

Sorsapuistossa oli erityisen mielenkiintoinen sprinttiharjoitus, Venetsialaissuunnistus. Harjoituksen kartalla puiston kävelytiet oli merkitty vesikanaviksi, jotka sai ylittää vain karttaan merkittyjä siltoja pitkin. Maastossa sillat oli merkattu eri värisillä tötsillä ja näin oli saatu aikaan haasteellinen ja mielenkiintoinen rata. Seuraavalle rastille juostessa piti olla tarkkana, ettei joutunut umpikujaan ja palaamaan samoja jälkiä takaisin ennenkuin löysi oikean reitin.

Suunnistuksen lisäksi kävimme uimassa ja polkuautoilemassa juuri avatussa liikennepuistossa. Leiri-infosta lainasimme mölkyn, futiksen ja koripallon pelaamista varten. Hotellin viereinen Pikku Kakkosen leikkipuistokin tarjosi tekemistä vapaa-ajalle, vaikka sitä ei paljoa jäänytkään. Keskiviikkoiltana oli ohjelmassa monen suosikki leiridisco, energiaa riitti vielä tanssimiseenkin harjoituksista ja muista touhuista huolimatta. Ja leiri huipentui torstaina sadesäässä juostuun leiriviestiin, johon lainasimme ankkurin Haukiputaan Heitolta. Sääkään ei haitannut viestin läpimenoa, joukkueemme hyväksytty suoritus kruunasi leirin. Tästä on hyvä jatkaa seuraava vuotta kohti.

Ensi vuonna Leimausleiri järjestetään Pajulahden urheiluopistolla Lahdessa. Leirimaskotti Kettu odottaa varmasti sinnekin paljon nuoria suunnistajia.

Leirikuvia lisää

Leimausleirin sivut

Leimausleiri 2022

Comments are closed.