Korkeasaari-sprintti 30.10.2021

Ainutlaatuinen tilaisuus suunnistaa Suomen vanhimmassa eläintarhassa ja samalla suojella luonnon monimuotoisuutta

Kilpailukutsu
Lähtölistat
Saattajasarjojen lähtijät
Kilpailuohjeet
Pelastussuunnitelma
Tulokset
Tulokset H/D10s saattajasarjat
Reittihärveli

Ilmoittautuminen ja lähtöaikojen valinta

Tapahtumaan voi ilmoittautua maanantaihin 25.10. klo 24.00 saakka. Lähtöaikojen valinta on käytössä tiistaista 26.10. keskiviikkoon 27.10. klo 18 asti osoitteessa https://sts.virit.in/ Loput lähtöajat arvotaan torstaina 28.10. illalla julkaistaviin lähtölistoihin.

HUOM! H/D10S-saattajasarjalaiset lähtevät vapaasti maastoon välillä 13.20 – 14.30. Heille ei valita lähtöaikoja etukäteen.

Saattajasarjat D10S ja H10S

Korkeasaaressa pienemmät suunnistajat voivat osallistua kilpailuun saattajan kanssa. Saattajasarja suunnistetaan D10 ja H10 -sarjojen kartoilla, ja siihen voivat osallistua myös alle 10-vuotiaat. Saattajasarjalaiset eivät tarvitse kilpailulisenssiä. Ilmoittautua voi Irmassa tai Rastilipussa 25.10. asti.

Ratamestarin mietteitä

Vain kerran elämässä ratamestari pääsee näin elämykselliseen maastoon. Kiitos.

Vaikka Korkeasaareen saisi hyvän maastosprintinkin, niin nyt on tarjolla kaupunkisprinttiä. Saaren luonteen vuoksi kilpailijoita ei kiusata suorilla teillä eikä autoja tarvitse varoa. Höysteenä on puisto-osuuksia ja mahdollisuuksia ylittää kallioita. Joka tapauksessa kenkävalinnaksi suosittelemme nastareita, sillä saari on nimensä veroisesti 25 metriä korkea. Mäkeä löytyy ylös- ja alaspäin sekä jyrkkiä mutkia. Eläintarha on normaalisti auki yleisölle, joten nopeampi suunnistaja väistää kohteliaasti muita.

Karhut ovat jo talviunilla, mutta monet muut eläimet ovat hereillä ja seuraavat suunnistajia ja muuta yleisöä kulmiensa alta. Eläinten vuoksi radoilla on vain vähäisiä rajoituksia, mutta karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita on syytä noudattaa. Tummanvihreä kasvillisuus tulee sääntöjen mukaan kiertää. Myös oliivin vihreät alueet ovat suunnistajalle kiellettyjä, sillä ne ovat joko istutus- tai asutusalueita. Kisan aikana alueella noin 30 rastijyryläistä valvomassa ja ohjaamassa kilpailijoita.

Toivottavasti kilpailijat nauttivat Korkeasaaren antimista yhtä paljon kuin ratamestari Jorma Helin.

Maistiainen kartalta

Kuvia maastosta

Suunnistajana tuet luonnon monimuotoisuutta

Samalla kun sprinttaat, tuet Korkeasaaren perustehtävää eli luonnon monimuotoisuuden suojelun edistämistä 10-12 eurolla. Tästä summasta tuetaan yhdellä eurolla Villieläinsairaalan toimintaa ja sen potilaita.

Korkeasaaren eläintarhan ylläpitämä Villieläinsairaala on Suomen suurin loukkaantuneiden ja orpojen luonnonvaraisten eläinten hoitola. Hoitoon tuodaan vuosittain jopa yli 1 500 eläintä. Potilaista huolehtivat eläintenhoitajat, eläinlääkäri ja biologi, jotka ovat työskennelleet pitkään villieläinten kanssa. Hoidon tavoitteena on palauttaa eläimet hyväkuntoisina takaisin luontoon.

Potilaita ovat pääkaupunkiseudulla yleiset lajit: orava, siili ja vesilinnut, mutta harvinaisiakin mahtuu joukkoon, kuten liito-orava ja tunturipöllö. Kaupunkiympäristössä eläinten vammat ovat usein suoraan tai välillisesti ihmisten aiheuttamia. Rastasverkot, siimat ja koukut, samoin kuin vääränlainen ravinto, voivat aiheuttaa villieläimille vakavia vammoja.

Tervetuloa suunnistamaan ja suojelemaan luonnon monimuotoisuutta ja eläimiä ainutlaatuiseen Korkeasaareen!

Comments are closed.