Korkeasaaren eläintarhassa ainutlaatuinen suunnistuskilpailu

Korkeasaari-sprintti kokosi yli 600 suunnistajaa ja saattajaa Suomen vanhimpaan eläintarhaan lauantaina 30.11.2021 suunnistamaan ensimmäistä kertaa. Monille oli uusi elämys jo tulla Rediin metrolla ja autolla, pukeutua Kalasataman koululla ja kävellä Isoisänsiltaa pitkin Korkeasaaren portille esilähtöön.

Kisa starttasi melkein rannasta, jättiläisvaraanin viereltä. Nuorimpien ensimmäinen rasti oli vanhassa jännittävässä karhulinnassa sisällä. Radat olivat alkuosiltaan vaativia ja pienipiirteisessä maastossa. Pisimmillä radoilla suunnistajat pääsivät tutustumaan muuten vierailta suljetun Hylkysaaren upeisiin rantoihin.

Korkeasaaren eläimet suhtautuivat suunnistajiin muutoin rauhallisesti, mutta nastareiden rapina yllätti jotkut ja ne kokivat tilanteen uhkaavaksi. Tilanne kuitenkin rauhoittui, kun eläimet saivat ylimääräisen rehuannoksen ja keskittyivät ruokailuun.

Palkinnoksi nuoret suunnistajat saivat Korkeasaaren ZOO-hihamerkin ja makeata suuhun. Kaikille osanottajille annettiin Korkeasaaren pääsylippu, joka on voimassa ensi vuoden loppuun asti. Vieraillessa voi vaikka hyödyntää suunnistuskarttaa ja tutkia omia reitinvalintoja maastossa.

Osallistujat jakoivat järjestäjille ylenpalttisesti kiitosta radoista, kartasta, elämyksistä. Ja ylipäätään siitä, että olimme ennakkoluulottomasti lähteneet järjestämään tapahtumaa Korkeasaareen. Korkeasaari ja sen eläimet puolestaan kiittävät suunnistajia luonnon monimuotoisuuden suojelemisen edistämisestä ja villieläinsairaalan toiminnan tukemisesta kukin 10 – 12 eurolla.

Ratamestari Jorma Helin

Lähdön tunnelmaa Korkeasaaressa

Comments are closed.