Toimintasuunnitelma

Rasti-Jyryn toimintasuunnitelma 2018

Rasti-Jyry toimii Helsingin Jyryn suunnistusjaostona. Tavoitteenamme on edistää monipuolisesti suunnistusta Helsingin seudulla ja kannustaa ihmisiä liikkumaan metsissä ja kaupunkialueilla. Rasti-Jyry on kunto- ja kilpasuunnistusseura. Kehitämme lupaavasti alkanutta nuorisotoimintaa. Metsä- ja kaupunkisuunnistuksen lisäksi harrastamme talvisin hiihtosuunnistusta ja kesäisin pyöräsuunnistusta. Tarkkuussuunnistuksissakin olemme mukana. Loppiaisrogainingin järjestämiseen osallistumme edellisvuosien tapaan.

Osallistumme Jukolan ja Venlojen viestiin kesäkuussa Hollolassa mahdollisimman monella joukkueella. SM-kisat, FIN5 ja Kainuun rastiviikot, kansalliset ja aluekisat ovat ohjelmassamme. Kilpailuohjelmaamme kuuluu Akilles-Jyry-Sisu-cup, jonka 8 osakilpailun järjestämisestä osaltamme vastaamme. Kansallisiin kilpailuihin osallistumisen aikuisjäsenemme maksavat suoraan itse Irman kautta järjestäjille. Nuorten ja viestien osallistumismaksut kustannetaan yhteisistä varoista. Seura maksaa osanotot H21 ja D21 E ja A sarjojen kilpailuihin sekä kaikkien sarjojen Suomen ja alueen mestaruuskilpailuihin. Matkakustannukset H/D21 SM-kisoihin korvataan, mutta muuten matkat jäävät osallistujien kustannettavaksi. Kokeilemme Raatojuoksun osanottomaksun maksamista.

Jäsenemme voivat edelleen osallistua maksutta Alue-, Kortteli-, Espoo- ja HNC-rasteille.

Kilpailullista menestystä suunnistajamme tavoittelevat ikäluokissa ensisijaisesti H/D35–75. Nuorten uskomme tulevan lähivuosina mukaan kilpailuihin. Seurana tuemme näitä pyrkimyksiä. Keväällä järjestetään 3-iltainen suunnistuskoulu aikuisille. Koko jäsenistölle tarkoitettu suunnistusajattelua/-psykologiaa käsittelevä luento pidetään keväällä.

Lasten ja nuorten toimintaa kehittää ohjausryhmä, jota haluamme laajentaa ja antaa ryhmän jäsenille koulutusta. Huhtikuusta lokakuuhun pyörivät nuorten harjoitukset joka maanantai, kesätaukoa lukuun ottamatta. Seura maksaa nuorille (alle 20 vuotta) kilpailujen osanottomaksut ja kilpailulisenssit. Järjestämme edistyneimmille nuorille mahdollisuuden osallistua pääkaupunkiseudun sarjasuunnistuksiin ja alueen oravakisoihin sekä muihin kisoihin. Kouluyhteistyötä harrastamme Pihlajiston, Pihlajamäen, Pukinmäen, Vallilan ja Viikinmäen koulujen kanssa sekä tarpeen mukaan muuallakin. Pidämme kunnossa Mobo-rastejamme Eläintarha-Alppila ja Pihlajamäki-Pikkukoski alueilla. Markkinoimme niitä kouluille. Nuorisoyhdyshenkilönämme toimiin Jenni Castrén.

Järjestämme Stadin tuplasprintin ja Helsinki City O:n (HCO) huhtikuun 7.-8. päivä yhdessä Outdoor Atheleticsin kanssa Länsi-Helsingissä. Suuri ponnistus on myös alueen mestaruuskilpailujen(pitkä+viesti) järjestäminen yhdessä Keimolan Kaiun kanssa 11.-12.8. Muita järjestettäviä kisoja ovat Loppiaisrogaining, Rakentajarastit ja AJS-cupin osakilpailut. Tulospalveluun perustamme ryhmän ja valmennamme sen hoitamaan kisojemme ja kuntorastiemme tulospalvelua. Vaativissa kisoissa turvaudumme ulkopuoliseen tukeen.

Ajantasaiset kartat ovat kuntorastiemme ja kilpailujen järjestämisen tärkeä pohja. Karttojen valmistuksessa ja päivityksessä olemme hyvässä tilanteessa. Siikarannan ympäristössä käytössämme on hyviä metsäkarttoja ja Helsingin keskeisimmiltä alueilta hyviä sprinttikarttoja. Valmistamme uuden suunnitelmaa karttojen tekemisestä ja niiden käytöstä tuleville vuosille. Pyrimme innostamaan lisää suunnistajiamme kartan tekoon. Heidän koulutuksensa luonnollisesti kustannamme ja tarjoamme välineet karttatyöhön. Hyödynnämme Suunnistusliiton uuden karttarekisterin mahdollisuuksia yhteiskäyttöisen karttapankkimme luomisessa. Karttavastaavanamme toimii Juhani Nippala.

Aluerastit ovat toimintamme selkäranka. Viikoittaiset tapahtumat tuovat säännöllisyyttä toimintaamme sekä järjestelyihin että suunnistamiseen. Rastit järjestetään keskiviikkoisin yhdessä Pihkaniskojen ja Keimolan Kaiun kanssa huhtikuun alusta lokakuun alkuun. Jyry järjestää 13 tapahtumaa. Järjestämme yhdellä aluerastilla rogaining tyyppisen harjoituksen ja toisella yhteislähdöt. Kuntorastivastaavana toimii Pentti Nykänen apunaan Aino Leppänen, Juhani Kytöjoki, Juhani Nippala, Jarmo Paikkala ja Jorma Helin. Talvikaudella järjestetään lisäksi yhdessä Pihkaniskojen ja Espoon Akilleksen kanssa korttelirastit sunnuntaisin. Jyryn järjestämiä niistä on neljä. Tarpeen ja voimien mukaan olemme mukana yritysten ja yhteisöjen liikuntatilaisuuksissa. Järjestämme talvella seuraratamestarikurssin laajentaaksemme ratamestarijoukkoamme.

Seuran sisäisiä tapahtumia ovat kilpailut, retket ja leirit. Toukokuussa järjestämme koko päivän leirin ja/tai retken Vilnan 3-päiväisiin kisoihin. Mestaruuskilpailut pidetään AJS-cupin yhteydessä. Lisäksi järjestämme Rekon mailin seurahenkeä kohottavana tapahtumana. Jyryn hiihtokilpailu Keimolassa helmikuussa kuuluu myös ohjelmaan. Seuraottelut Akillesta ja Sisua vastaan käydään joukkue-, yö- ja hiihtosuunnistuksessa. Syys/Lokakuussa menemme Viron Suunto Gamesiin. Kauden päättäjäisleiriä vietämme jälleen lokakuussa Siikarannassa.

Jäsentiedotus hoidetaan sähköpostin, kirjeiden, Facebook-ryhmän ja nettisivujen avulla. Nettivastaavanamme toimii Jani Lehmuskoski. Rasti-Jyry-ryhmää pyrimme hyödyntämään kimppakyytien organisoinnissa. Alue- ja korttelirastien sekä nuorten ohjelmat julkaistaan taskuesitteenä. Suunnistuskouluista tiedotetaan esitteellä sekä pääkaupunkiseudun lehdissä. Järjestämme yhden illan nettisivujen ylläpito koulutuksen talven aikana.

Suunnistusjaoston toimikunnan muodostavat: Jorma Helin, Timo Herranen, Unto Kanerva, Juhani Kytöjoki, Jani Lehmuskoski, Aino Leppänen, Tuomas Maisala, Pentti Nykänen, joku naisringistä ja Lauri Tapola. Kokeilemme parityöskentelyä työn ja vastuunjaon sekä tiedonsiirron kehittämiseksi. Jaoston kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille.

Taloutemme perustuu lähes kokonaan talkootyönä järjestämiimme alue- ja korttelirasteihin ja kilpailuihin. Tuotto ja aikaisempien vuosien ylijäämä sijoitetaan osallistumisen tukemiseen valikoidusti sekä tarpeellisiin hankintoihin kuten kalustoon, karttojen valmistukseen ja koulutukseen.

Comments are closed.