Toimintasuunnitelma

Rasti-Jyryn toimintaa 2017

Rasti-Jyry toimii Helsingin Jyryn suunnistusjaostona. Tavoitteenamme on edistää monipuolisesti suunnistusta Helsingin seudulla ja kannustaa ihmisiä liikkumaan metsissä ja kaupunkialueilla. Rasti-Jyry on kunto- ja kilpasuunnistusseura. Jatkamme lupaavasti alkanutta nuorisotoimintaa. Metsä- ja kaupunkisuunnistuksen lisäksi harrastamme talvisin hiihtosuunnistusta ja kesäisin pyöräsuunnistusta. Tarkkuussuunnistuksissakin olemme mukana. Loppiaisrogainingin järjestämiseen osallistumme edellisvuosien tapaan.

Osallistumme Jukolan ja Venlojen viestiin kesäkuussa Joensuusa usealla joukkueella. SM-kisat, FIN5 ja Kainuun rastiviikot, kansalliset ja aluekisat ovat ohjelmassamme. Kilpailuohjelmaamme kuuluu Akilles-Jyry-Sisu-cup, jonka 8 osakilpailun järjestämisestä osaltamme vastaamme. Kansallisiin kilpailuihin osallistumisen aikuisjäsenemme maksavat suoraan itse Irman kautta järjestäjille. Nuorten ja viestien osallistumismaksut kustannetaan yhteisistä varoista. Seura maksaa myös osanotot H21 ja D21 E ja A sarjojen kilpailuihin sekä mestaruuskilpailuihin. Matkakustannukset H/D21 SM-kisoihin korvataan, mutta muuten matkat jäävät osallistujien kustannettavaksi.

Jäsenemme voivat edelleen osallistua maksutta Alue-, Kortteli- ja Espoo-rasteille.

Kilpailullinen menestyksemme on keskittynyt viime vuosina veteraanisarjoihin sekä kesällä että talvella. Meillä on myös ikäluokassa 30–40 vuotta kilpailullisesti vahvoja naisia ja miehiä. Nuorten uskomme myös tulevan lähivuosina mukaan. Seurana tuemme näitä pyrkimyksiä. Toukokuussa järjestetään suunnistuskoulu aikuisille. Koko jäsenistölle tarkoitettu suunnistusajattelua/-psykologiaa käsittelevä luento pidetään keväällä.

Lasten ja nuorten toimintaa kehittää ohjausryhmä, jota haluamme laajentaa ja antaa ryhmän jäsenille koulutusta. Huhtikuusta lokakuuhun pyörivät nuorten harjoitukset joka maanantai kesätaukoa lukuun ottamatta. Seura maksaa nuorille (alle 20 vuotta) kilpailujen osanottomaksut ja kilpailulisenssit. Järjestämme edistyneimmille nuorille mahdollisuuden osallistua pääkaupunkiseudun sarjasuunnistuksiin ja alueen oravakisoihin.  Tarjoamme edelleen kouluille ja aloittelijoille sopivia Mobo-rasteja eli sähköisiä kiintorasteja Eläintarha-Alppila ja Pihlajamäki-Pikkukoski alueille.

Järjestämme kaupunkisuunnistuksen huhtikuun alussa Helsingin keskustassa. Muita järjestettäviä kisoja ovat Loppiaisrogaining, Rakentajarastit, seuraottelu ja AJS-cupin osakilpailut. Ajantasaiset kartat ovat kuntorastiemme ja kilpailujen järjestämisen tärkeä pohja. Karttojen valmistuksessa ja päivityksessä olemme hyvässä tilanteessa. Valmistamme jatkosuunnitelman karttojen tekemisestä ja niiden käytöstä tuleville vuosille. Pyrimme innostamaan suunnistajiamme kartan tekoon. Heidän koulutuksensa luonnollisesti kustannamme ja tarjoamme välineet karttatyöhön.

Aluerastit ovat toimintamme selkäranka. Viikoittaiset tapahtumat tuovat säännöllisyyttä toimintaamme sekä järjestelyihin että suunnistamiseen. Rastit järjestetään keskiviikkoisin yhdessä Pihkaniskojen ja Keimolan Kaiun kanssa huhtikuun alusta lokakuun alkuun. Jyry järjestää 13 tapahtumaa. Talvikaudella järjestetään lisäksi yhdessä Pihkaniskojen ja Espoon Akilleksen kanssa korttelirastit sunnuntaisin.

Seuran sisäisiä tapahtumia ovat kilpailut, retket ja leirit. Huhtikuussa järjestämme koko päivän leirin. Mestaruuskilpailut pidetään AJS-cupin yhteydessä.

Jyryn hiihtokilpailu Keimolassa helmikuussa kuuluu myös ohjelmaan. Seuraottelut Akillesta ja Sisua vastaan käydään joukkue-, yö- ja hiihtosuunnistuksessa. Syyskuussa  menemme Viron Suunto Gamesiin.

Jäsentiedotus hoidetaan sähköpostin, kirjeiden, Facebook-ryhmän ja nettisivujen avulla. Nettisivuja kehitämme ja saamme reittihärvelin toimivaksi. Rasti-Jyry-ryhmää pyrimme hyödyntämään kimppakyytien organisoinnissa. Alue- ja korttelirastien sekä nuorten ohjelmat julkaistaan taskuesitteenä.

Suunnistusjaoston kokouksia pidetään 5-6 kpl ja ne ovat avoimia kaikille jäsenille.

Taloutemme perustuu lähes kokonaan talkootyönä järjestämiimme alue- ja korttelirasteihin ja kilpailuihin. Tuotto ja aikaisempien vuosien ylijäämä sijoitetaan osallistumisen tukemiseen valikoidusti sekä tarpeellisiin hankintoihin kuten kalustoon, karttojen valmistukseen ja koulutukseen.

Comments are closed.