Toiminta ja ilmoittautuminen

Järjestämme huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa yleensä maanantaisin Hippo-suunnistuskoulun harjoituksia. Hippo-toimintaamme kuuluu perhesuunnistusta ja junnuryhmän harjoituksia. Ohjelma löytyy harjoituskalenterista ja ilmoittautumislomake tämän sivun alalaidasta. Tervetuloa mukaan!

PERHESUUNNISTUS

Mitä perhesuunnistus on?

Perhesuunnistus on perheen yhteinen harrastus. Se sopii kaikenikäisille lapsille huoltajan kanssa. Aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvita, perhesuunnituksissa suunnistusta opettelevat lapset ja aikuiset yhdessä. Perhesuunnistuksen on tarkoitus tuottaa harrastajilleen iloista mieltä ulkoillen Helsingin alueella. Perhesuunnistusten yhteydessä toimii erikseen junnuryhmä n. 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka ovat jo aiemmin käyneet perhesuunnistuksissa ja uskaltavat kiertää helppoja ratoja ilman aikuista.

Miten pääsemme mukaan?

Ilmoittaudu perhesuunnistajaksi nettilomakkeella. Tiedoiksi tarvitaan osallistuvan lapsen nimi, syntymävuosi sekä huoltajan nimi, sähköposti ja puhelinnumero. Vain lapsista tarvitsee täyttää lomake. Seuran jäseneksi liittyviltä tarvitsemme lisäksi osoitetiedot sekä henkilötunnuksen (vakuutusta varten). Jäseneksi liittymisestä lisätietoa alempana.

Miten toimimme suunnistuksissa?

Ilmoittaudu ohjaajalle ennen harjoituksen alkua. Yhteinen aloitus klo 18.00. Saat kartan ja tarvittaessa opastusta. Ilmoittaudu ohjaajalle myös kierrettyäsi radan. Tarkoitus olisi, että suunnistus kestäisi enintään tunnin ja kaikki olisivat palanneet radalta n. klo 19 mennessä.

Mitä perhesuunnistus maksaa?

Perhesuunnistuksiin osallistuminen on ilmaista, mutta suosittelemme lapsen liittymistä seuraan. 12 € jäsenmaksu sisältää mm. vakuutuksellisen Nuori Suunta –kortin. Muutoin osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Seuran jäseneksi liittyneet ovat myös tervetulleita mukaan sarjasuunnistuksiin ja muihin nuorten tapahtumiin yksin/saattajan kanssa. Huomaathan, että Nuori Suunta -korttien hankinta tapahtuu kootusti muutaman kerran kauden aikana. Seuraavan kerran Nuori Suunta -kortteja (eli vakuutukset) tilataan vuonna 2018, ellei erityistä tarvetta aiemmin ilmene.

JUNNURYHMÄ

Mitä junnuryhmän toiminta sisältää?

Junnuryhmä toimii pääasiassa perhesuunnistusten yhteydessä. Ryhmä on tarkoitettu nuorille, jotka uskaltavat ainakin helpossa ympäristössä liikkua kartan kanssa ilman aikuista. Junnuryhmäläisiä opastetaan tarkemmin suunnistuksen saloihin. He saavat apua myös Nuorten sarjasuunnistuksissa ja pääsevät näin uudenlaisiin maastoihin. 9-12-vuotiaat saavat mahdollisuuksia suunnistaa myös rasti- tai tukireittiradalla. Lisää tietoa sarjasuunnistuksista löytyy täältä http://suunnistavauusimaa.fi/?page_id=925 . Kiinnostuksen mukaan ryhmäläiset voivat myös osallistua muihin suunnistustapahtumiin ja kilpailuihin.

Milloin junnuryhmä kokoontuu?

Harjoitukset alkavat klo 18.00 ja loppuvat n. klo 19. Sarjasuunnistusten aikataulu sovitaan erikseen.

Miten ilmoittaudun?

Täytä ilmoittautumislomake netissä, muista täydentää kaikki tiedot. Maksa seuran jäsenmaksu. Jäseneksi liittyminen on pakollista junnuryhmäläiselle. Näin myös vakuutusturva on kunnossa.

Tarvitseeko vanhemman olla mukana?

Vanhemman rooli suunnistusharrastuksessa on tärkeä, jotta lapsi/nuori pääsee kulkemaan vaihteleviin paikkoihin. Tietysti mahdollisuuksien mukaan yritämme järjestää junnuryhmäläisille kimppakyytejä. Vanhemmat voivat osallistua perhesuunnistuksiin junnuryhmän harjoitusten aikana. He ovat myös muuten erityisen tervetulleita mukaan seuran toimintaan!

LAPSEN LIITTYMINEN SEURAN JÄSENEKSI

Perhesuunnistuksiin voi osallistua liittymättä seuraan, mutta suosittelemme lapsen jäsenyyttä Rasti-Jyryssä. Junnuryhmäläisille seuran jäsenyys on pakollinen.

Ilmoita jäseneksi liittymisestä ilmoittautumislomakkeessa netissä. Maksa lapsen jäsenmaksu Rasti-Jyryn tilille FI6112203000279113. Alle 16-vuotiaille jäsenmaksu on 12 €. Seura maksaa nuorten kilpailulisenssit ja kilpailumaksut. Lisätietoja vakuutuksesta: http://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/nuori-suunta-kortti/ Huomaathan, että Nuori Suunta -korttien hankinta tapahtuu kootusti muutaman kerran kauden aikana. Seuran jäsenet pääsevät ilmaiseksi keskiviikkoisin Aluerasteille, tiistaisin Espoo-rasteille ja talvikaudella sunnuntaisin Korttelirasteille sekä Helsinki Night Challenge-suunnistuksiin keskiviikkoisin.

VARUSTEET

Säänmukaiset ulkoiluasu ja ulkokengät riittävät hyvin perhesuunnistuksiin. Junnuryhmäläisille voi kysyä lainaksi Emittejä ja kompasseja.  Myös muutamia suunnistuspukuja (koot 130-160cm) löytyy lainaksi. Jos metsäsuunnistusta haluaa harrastaa enemmän, kannattaa siinä vaiheessa harkita suunnistuskenkien hankintaa.

VALOKUVAT

Otamme suunnistusten yhteydessä valokuvia, joita voimme julkaista nettisivuillamme. Jos et halua, että lapsesi esiintyy kuvissa, ilmoitathan asiasta perhesuunnistuksen ohjaajille.

ILMOITTAUTUMINEN perhe- ja junnusuunnistukseen tapahtuu alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Antamaasi sähköpostiosoitteeseen saat jatkossa Rasti-Jyryn nuorten tiedotteita. Jos haluat pois listalta, voit ilmoittaa siitä vastaamalla johonkin saamaasi viestiin.

 

Vastaa