Toiminta ja ilmoittautuminen

Järjestämme huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa useimmiten maanantaisin suunnistusta lapsille, nuorille ja perheille. HIPPO-suunnistuskouluumme kuuluu perhesuunnistusta ja junnuryhmän harjoituksia. Hippo-suunnistuskoulun mahdollistaa Helsingin Osuuspankki.

Perhesuunnistuksen ohjelma löytyy harjoituskalenterista ja ilmoittautumislomake tämän sivun alalaidasta. Ilmoittautumisia toivotaan ennen kauden alkua (viimeistään huhtikuun/elokuun alussa), mutta perhesuunnistuksiin pääsee mukaan myös kesken kauden. Harjoituksiin on erillinen tapahtumakohtainen etukäteisilmoittautuminen, josta tarkempaa tietoa sähköpostilla kauden toimintaan ilmoittautuneille. Tervetuloa mukaan!

PERHESUUNNISTUS

Hille Hippo lähdössä suunnistamaan

Mitä perhesuunnistus on?

Perhesuunnistus on perheen yhteinen harrastus. Se sopii kaikenikäisille lapsille huoltajan kanssa. Aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvita, perhesuunnituksissa suunnistusta opettelevat lapset ja aikuiset yhdessä. Perhesuunnistuksen on tarkoitus tuottaa harrastajilleen iloista mieltä ulkoillen Helsingin alueella. Voit osallistua tapahtumiin silloin kun sinulle sopii, mutta muista ilmoittautua pari päivää aiemmin.

Miten pääsemme mukaan?

Ilmoittaudu perhesuunnistajaksi vuosittain nettilomakkeella. Tiedoiksi tarvitaan osallistuvan lapsen nimi, syntymäpäivä ja yhteystiedot sekä huoltajan nimi ja sähköposti. Vain lapsista tarvitsee täyttää lomake. Seuran jäsenyydestä ja vakuutuksesta kysytään samalla lomakkeella. Lisätietoa seuran jäsenyydestä alempana.

Miten toimimme suunnistuksissa?

Ilmoittaudu ohjaajalle ennen harjoituksen alkua. Yhteinen aloitus klo 18.00. Saat kartan ja tarvittaessa opastusta. Ilmoittaudu ohjaajalle myös kierrettyäsi radan. Tarkoitus olisi, että suunnistus kestäisi enintään tunnin ja kaikki olisivat palanneet radalta n. klo 19 mennessä.

Mitä perhesuunnistus maksaa?

Perhesuunnistuksiin osallistuminen on ilmaista, mutta suosittelemme lapsen liittymistä seuraan. 12 € jäsenmaksu sisältää myös vakuutuksen, jos sellaisen haluaa. Muutoin osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Seuran jäseneksi liittyneet ovat myös tervetulleita mukaan harjoituskisoihin ja muihin nuorten tapahtumiin saattajan kanssa. Huomaathan, että seura maksaa vakuutuksia muutaman kerran kauden aikana.

JUNNURYHMÄ

Mitä junnuryhmän toiminta sisältää?

Perhesuunnistusten yhteydessä toimii erikseen junnuryhmä n. 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka ovat jo aiemmin opetelleet suunnistusta ja uskaltavat kiertää helppoja ratoja ilman aikuista. Junnuryhmäläisiä opastetaan tarkemmin suunnistuksen saloihin. Heitä kannustetaan osallistumaan harjoituskilpailuihin ja Kompassi-tapahtumiin, joissa pääsee uudenlaisiin maastoihin. 9-12-vuotiaat saavat näin mahdollisuuksia suunnistaa myös rasti- tai tukireittiradalla ja vanhemmille löytyy lisää haasteita. Kiinnostuksen mukaan ryhmäläiset voivat myös osallistua muihin suunnistustapahtumiin ja kilpailuihin.

Milloin junnuryhmä kokoontuu?

Omat harjoituksemme alkavat klo 18.00 ja loppuvat n. klo 19.

Miten ilmoittaudun?

Täytä vuosittain ilmoittautumislomake netissä. Maksa seuran jäsenmaksu. Rekisteröidy Suomisport -palveluun ja ilmoita sportti-id Jennille (jenni.castren(at)gmail.com), jos et ole tätä tehnyt aiemmin. Jäseneksi liittyminen on pakollista junnuryhmäläiselle. Näin myös vakuutusturva on kunnossa.

Tarvitseeko vanhemman olla mukana?

Vanhemman rooli suunnistusharrastuksessa on tärkeä, jotta lapsi/nuori pääsee kulkemaan vaihteleviin paikkoihin. Tietysti mahdollisuuksien mukaan yritämme järjestää junnuryhmäläisille kimppakyytejä. Vanhemmat voivat osallistua perhesuunnistuksiin junnuryhmän harjoitusten aikana. He ovat myös muuten erityisen tervetulleita mukaan seuran toimintaan!

LAPSEN LIITTYMINEN SEURAN JÄSENEKSI

Perhesuunnistuksiin voi osallistua liittymättä seuraan, mutta suosittelemme lapsen jäsenyyttä Rasti-Jyryssä. Junnuryhmäläisille seuran jäsenyys on pakollinen.

Ilmoita jäseneksi liittymisestä ilmoittautumislomakkeessa netissä. Maksa lapsen jäsenmaksu Rasti-Jyryn tilille FI6112203000279113. Alle 16-vuotiaille jäsenmaksu on 12 € ja sitä vanhemmille 25 €. Jos haluat vakuutuksen, rekisteröidy myös Suomisport-palveluun (alaikäisen huoltaja rekisteröityy omilla tiedoillaan ja lisää sitten lapsesta tarvittavat tiedot). Tämän jälkeen ilmoita lapsen sportti-id Jennille (jenni.castren(at)gmail.com).

Seura maksaa kootusti nuorten lisenssit vakuutuksineen, kilpailumaksut sekä kirjaa jäsenet Suunnistusliiton Irma-palveluun. Huomaathan, että vakuutukset maksetaan kootusti muutaman kerran vuoden aikana, seuraavan kerran vuoden 2022 alussa, ellei erityistä tarvetta aiemmin ilmene. Seuran jäsenet pääsevät ilmaiseksi keskiviikkoisin Aluerasteille, tiistaisin Espoo-rasteille ja talvikaudella sunnuntaisin Korttelirasteille. Jäsentiedotteita lähetetään sähköpostitse.

Jos olet jo ilmoittautunut kuluvalle kaudelle perhesuunnistukseen ja haluaisit myöhemmin vuoden aikana liittyä jäseneksi, täytä siinä tapauksessa ilmoittautumislomake uudelleen. Näin voit myös toimia, jos yhteystietosi muuttuvat toimintakauden aikana.

VARUSTEET

Säänmukaiset ulkoiluasu ja ulkokengät riittävät hyvin perhesuunnistuksiin. Junnuryhmäläisille voi kysyä lainaksi Emittejä ja kompasseja.  Myös muutamia suunnistuspaitoja ja -housuja (koot 130-160cm) löytyy lainaksi. Jos metsäsuunnistusta haluaa harrastaa enemmän, kannattaa siinä vaiheessa harkita suunnistuskenkien hankintaa.

VALOKUVAT

Otamme suunnistusten yhteydessä valokuvia, joita voimme julkaista nettisivuillamme. Jos et halua, että lapsesi esiintyy kuvissa, ilmoitathan asiasta perhesuunnistuksen ohjaajille.

ILMOITTAUTUMINEN perhe- ja junnusuunnistukseen 2021 tapahtuu alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Myös jo aiemmin jäsenenä olleet nuoret ilmoittautuvat seuraavalle kaudelle saman lomakkeen kautta (jotta saamme tiedon, kenen lisenssit seura maksaa).

Antamaasi sähköpostiosoitteeseen saat jatkossa Rasti-Jyryn nuorten tiedotteita. Jos haluat pois listalta, voit ilmoittaa siitä vastaamalla johonkin saamaasi viestiin.

Comments are closed.