Valvojan lausunto

Kuten ratamestarit omassa kuvauksessaan jo hyvin kuvasivatkin, Jyry-rastien kilpailumaasto on monipuolinen ja haastaa suunnistajat sekä fyysisesti että taidollisesti. Maasto on vuodenajasta johtuen paikoin pohjaltaan raskasta korkeahkon aluskasvillisuuden vuoksi, mutta erityisesti mäkien päälliset ovat erittäin hienoja sekä suunnistuksellisesti että maisemallisesti. 

Ratamestarit ovat mielestäni onnistuneet laatimaan parhaita alueita hyödyntäen mielenkiintoiset ja monipuoliset radat, jotka punnitsevat sekä taitoa että fysiikkaa. Hyvät reitinvalinnat ja -toteutukset sekä hallitut rastinotot ovat sujuvissa suorituksissa avainasemassa niin aikuisten kuin lasten radoillakin. Kartta on kauttaaltaan hyvä ja luettava kovemmassakin vauhdissa. 

Muutama nosto kilpailijoille huomioitavaksi:

  • kilpailukeskuksen lähettyvillä sijaitseva Vargmossen on reunoiltaan paikoin hyvin märkä kosteiden jaksojen jäljiltä – suo kuitenkin hyvin ylitettävissä
  • osalla Lähtö 1:n sarjoista reitit kulkevat läheltä Lähtö 2:ta – lähtöalue on merkitty kielletyksi karttaan, noudattakaa tätä kiellettyä aluetta!
  • lähtöön 1 on matkaa – varaa riittävästi aikaa!

Tätä kirjoittaessa valmistelut ovat jo viimeistelyvaiheessa ja järjestäjät ovat tehneet erittäin hyvää työtä kisojen onnistumiseksi.  Toivotan omasta puolestani kaikille osallistujille tsemppiä ja onnistuneita elämyksiä Evitskogissa!

Aleksi Leskinen

Lynx

Comments are closed.